Kolinda putuje kod Erdogana, jedna od tema situacija u BiH

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovaraće danas u Ankari sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2018.

07:46

Kolinda putuje kod Erdogana, jedna od tema situacija u BiH
Tanjug, arhiva

Jedna od glavnih tema biće situacija u Bosni i Hercegovini.

Kako prenosi agencija Hina pozivajući se na kabinet hrvatske predsednice, glavne teme sastanka biće stanje na jugoistoku Evrope, posebno u BiH, odnosi EU i Turske i uloga Ankare u upravljanju migracijama.

Kada je BiH u pitanju, hrvatska predsednica s turskim kolegom namerava da razgovara o ulozi dve zemlje u podsticanju Hrvata i Bošnjaka u BiH na dijalog i dogovor, posebno o izbornom zakonodavstvu uoči opštih izbora u toj zemlji u oktobru, navodi Hina.

Grabar-Kitarović i Erdogan takođe će razgovarati i o mogućem održavanju trilateralnog sastanka Hrvatska-BiH-Turska na najvišem nivou u prvom tromesečju ove godine. Teme će biti i stanje na Bliskom istoku i sukob u Siriji.

Erdogan je posetio Zagreb u aprilu 2016. kada je razgovarao je s hrvatskim državnim vrhom i prisustvovao proslavi stote godišnjice islama u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: