Ubijena tri pobunjenika na ruskom Kavkazu

Pet islamističkih pobunjenika ubijeno je u operaciji specijalnih snaga u ruskoj republici Karačajevo-Čerkeziji na nestabilnom ruskom Kavkazu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.12.2017.

14:12

Ubijena tri pobunjenika na ruskom Kavkazu

"Pet bandita ubijeno je u antiterorističkoj operaciji u republici Kračajevo-Čerkezija", saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet Rusije, prenele su ruske novinske agencije.

Vlasti su juče javile da su ubijena tri pobunjenika u Dagestanu, drugoj ruskoj kavkaskoj republici, a pre nekoliko dana još tri su ubijena u Stavropolju, na jugu Ruske federacije.

Naoružani incidenti i napadi na vlasti i bezbednosne snage česti su na ruskom Kavkazu gde se vodi pobuna islamista koji su izrazili vernost ekstemističkoj grupi Islamska država. Ta organizacija je poslednjih meseci preuzela odgovornost za više napada na policiju, posebno u Dagestanu i u Ingušetiji.

Rusiji su više puta uputili pretnje Islamska država i sirijski ogranak Al Kaide, posebno tokom njene vojne intervencije u Siriji, na strani tamošnje vlasti, započete od 30. septembra 2015, koju Moskva sada završava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: