Gutereš obišao i srpsku Vojnu bolnicu u Bangiju

Generalni sekretar UN koji, povodom Dana UN boravi u poseti mirovnim snagama u Centralnoafričkoj Republici, obišao i srpsku Vojnu bolnicu u Bangiju.

Izvor: B92

Sreda, 25.10.2017.

12:42

Gutereš obišao i srpsku Vojnu bolnicu u Bangiju
Getty images

Generalnog sekretara Antonija Gutereša dočekao je komandant kontingenta Vojske Srbije pukovnik Jadranko Jukić sa saradnicima.

Gutereš je sa svojom delegacijom obišao pacijente u Vojnoj bolnici i odao priznanje našem medicinskom osoblju na brizi o zdravlju pripadnika Ujedinjenih nacija u ovoj misiji, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vojska Srbije otpočela je angažovanje u misiji MINUSCA od 20. septembra 2014. godine i trenutno su u Centralnoafričkoj Republici angažovani oficir na dužnosti zamenika komandanta Sektora Zapad, dva oficira na štabnim dužnostima, dva oficira na dužnostima vojnih posmatrača i 70 pripadnika vojne bolnice nivoa 2.

Angažovanje u ovoj misiji je naše najbrojnije angažovanje posle misije UN u Libanu, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: