73.000 evra u čarapama turskog državljanina na granici

Više od 73.000 evra pronađeno je u čarapama turskog državljanina na graničnom prelazu Gradina na izlazu iz Srbije, saopštila je Uprava carina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2017.

16:22

73.000 evra u čarapama turskog državljanina na granici
Ilustracija: Thinkstock

Kako navode, reč je o 30-godišnjem turskom državljaninu koji je vozio "mercedes" austrijskih registarskih oznaka koji je sa još jednom osobom putovao na relaciji Austrija - Turska.

Iz Uprave carina navode da su na pitanje službenika da liimaju nešto da prijave za kontrolu oni odgovorili da imaju samo lične stvari.

Međutim, nakon pregleda automobila i prtljaga u torbici na zadnjem sedištu, spakovano u dve crne čarape, pronađeno je 51.000 evra za koje se kao vlasnik prijavio vozač, a u novčaniku i džepu od jakne suvozača pronađeno je još 22.000 evra.

Kako putnici nisu posedovali potvrde da su novac prijavili pri ulasku u Srbiju, dozvoljeni iznos od po 10.000 evra im je vraćen, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: