"Pripadnici ROSU nisu bili u zoni Mitrovica sever"

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić tvrdi da pripadnici ROSU nisu bili u zoni odgovornosti regionalne policije Mitrovica sever.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.09.2017.

14:11

Getty Images

On je istakao i da u toj zoni niko nije uhapšen.

"U zoni odgovornosti regionalne direkcije policije Mitrovica sever, su kolege iz glavne Direkcije policije sprovele operaciju. Prilikom sprodvođenja te operacije pripadnici specijalne jedinice ROSU nisu bili u zoni odgovornosti regionalne direkcije", rekao je Bojić, prenosi radio "Kontakt plus".

Kako je naveo, prilikom sprovođenja ove operacije u Ulici Lole Ribara došlo je do incidenta i tom prilikom su povređeni policajci.

"U vezi s tim, kontaktirano je nadležno tužilaštvo I postupa se po njihovim instrukcijama radi preduzimanja daljih mera", rekao je Bojić.

Sekretari Crvenog krsta iz opština Peć, Gračanica i Dragaš - Momo Dašić, Sveta Živić i Zećir Zurapi - pušteni su na slobodu nakon što su noćas privedeni u akciji specijalnih jedinica kosovske policije, javio je RTS.

Živić, kao i sekretari Crvenog krsta u Novom Brdu - Dragan Stojanović, u Vitini - Tomislav Rakić i Obliću - Zoran Vasić, treba danas da se jave pliciji na informativni razgovor.

Policija je u Gračanici i Dragašu oduzela pečate Crvenog krsta i, u kućama privedenih, zaplenila dokumenta o socijalno ugroženim porodicama.

Tokom večeri pripadnici kosovske policije bili su i u prostorijama koordinatora Crvenog krsta za Kosovo i Metohiju u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Takođe su upali i u zgradu opštine Obilić, u selu Plemetina, odakle su izneli dokumentaciju.

Iz kosovske policije nema objašnjenja akcije u vise srpskih sredina na Kosovu.

Albanski mediji prenose da je u opsežnoj policijskoj operaciji nekoliko ljudi uhapšeno, navodno zbog špijunaže. Anonimni izvori iz kosovske policije, kako prenosi Kosovo pres, navode da je u ovoj akciji pronađen materijal koji ukazuje na ilegalno prikupljanje ličnih podataka na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: