Radić: Povlačenje diplomata dokaz poraza srpske politike

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio da je odluka o povlačenju osoblja srpske ambasade "nažalost indirektan dokaz poraza srpske politike u Makedoniji".

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

13:10

Radić: Povlačenje diplomata dokaz poraza srpske politike

"Otvoreno ste medijski i obaveštajno podržavali jednu opciju (u Makedoniji), ta opcija je poražena i šta sad? Sada naša vlast nema izbora nego da čini ono što može da sačuva autoritet", rekao je Radić agenciji Beta.

On je ocenio da je neobično da se povuče kompletno osoblje ambasade, ali da je reč o vrlo jasnoj političkoj poruci i da smatra da nije sporna izjava predsednika Aleksandra Vučića da je reč o dokazanoj obaveštajnoj aktivnosti.

"S tim što tu postoji za nas bolna predistorija. Kompromitovan je ugled naše službe i diplomatije ali i novinarstva amaterskim aktivnostima u slučaju koji je gurnut pod tepih. Uprkos tome, to je slučaj koji jasno pokazuje da neki ljudi nisu dorasli poslu koji rade, kao i koliko je Srbija bila umešana u političke aktivnosti u Makedoniji", rekao je Radić.

Radić je rekao da makedonska služba nije postupila džentlmenski kada je nedavno objavila zabeleške presretnutog razgovora operativca BIA, političkog predstavnika Srba iz Makedonije i jednog novinara iz Beograda ali da je to, ipak, bio dovoljan dokaz u političkoj upletenosti Srbije u stvari u Makedoniji na vrlo diletantski način.

"Naša država ima razumljiv interes da, ako treba, agresivno obaveštajno deluje u zaštiti intreresa Srbije. Ali kada ste kompromitovani, onda sečete glave", rekao je Radić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: