Sirija: U vazdušnom napadu poginulo 11 civila

Najmanje 11 civila poginulo je u vazdušnim napadima u Siriji tokom prethodna 24 časa, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

07:39

Sirija: U vazdušnom napadu poginulo 11 civila
Ilustracija, Getty images

U napadu na periferiju Damaska ubijeno je osam osoba, a među njima ima i dece, saopštili su opozicioni aktivisti.

Kako se navodi, to je prvi incident od kako je Rusija pre tri dana saopštila da je postigla sporazum sa sirijskom opozicijom o primirju na granicama zone de-eskalacije, prenosi AP.

U napadima je napravljena i materijalna šteta, a kako navode stanovnici Damaska pobunjeničke grupe ispalile su nekoliko granata sat vremena kasnije, koje su pale u blizini ambasade Rusije u Damasku bez izveštaja o žrtvama.

U novim napadima u Istočnoj Guti na grad Arbin i okolinu, poginulo je još troje civila, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: