Rama šerovao Vučićev tekst: Priznajte Kosovo

Albanski premijer Edi Rama objavio je na svojoj stranici na Fejsbuku tekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Kosovu, koji je nazvao "pričom dana".

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 25.07.2017.

17:09

Rama šerovao Vučićev tekst: Priznajte Kosovo
Foto: Tanjug

Osim toga, Rama je pozvao Srbiju da prizna nezavisnost Kosova, rekavši da će to doprineti stabilizaciji balkanskog regiona.

Kako kaže, srpsko priznanje Kosova bilo bi "jasno rešenje na putu iz mračnog tunela ka svetlosti".

Rama je pored teksta pozvao Prištinu i Beograd da nastave dijalog i pozdravio put ka poboljšanju odnosa Albanaca i Srba, prenosi kosovski list "Gazeta metro".

On je pohvalio autorski tekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je za list "Blic" ocenio da je unutrašnji dijalog o Kosovu odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda.

Rama je naveo da "postoji dugačak put koji izlazi iz tunela teške istorije krvave okrutnosti, koju pokazuje istorija Balkana", a gde su, kako je dodao, "poslednjih godina preduzeti koraci koje nisu zamišljali ni najveći optimisti".

Od kada je postao premijer Albanije 2013. godine, Rama je inicirao albansko-srpski dijalog, međutim odnosi Srbije i Albanije su zategnuti zbog neslaganja o Kosovu.

Rama je istakao da će obostrani napori u dijalogu dovesti do daljeg opuštanja u tim odnosima radi, kako je naveo, "dece naša dva naroda i odgovornosti za budućnost u miru i dobrobiti naša dva naroda", navodi prištinski list.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je građane Srbije pozvao na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, kako ne bi taj teret ostavili potomcima.

"Vreme je da kao narod prestanemo kao noj da zabijamo glavu u pesak i da pokušamo da budemo realni, da ne dopustimo sebi da izgubimo ili nekome predamo ono što imamo, ali i da ne čekamo da će nam u ruke doći ono što smo davno izgubili", napisao je Vučić u autorskom tekstu za "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: