CG: Uhapšeni Poljak priznao da je podmetnuo požar

Poljski državljanin W. O. K. (19) priznao je da je izazvao vatru u hercegnovskom izletištu Žanjic, na Luštici, javio je Radio Jadran.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

07:52

CG: Uhapšeni Poljak priznao da je podmetnuo požar
Požar u Crnoj Gori, arhiva, Tanjug

Njega su juče priveli službenici CB Herceg Novi i saslušan je tokom noći kod osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom. Utvrđeno je da je ovaj Poljak podmetnuo požar na Žanjicu i zadržan je do daljeg u pritvoru. Očekuje se i zvanično saopštenje Uprave policije Crne Gore.

Na plaži Žanjice na poluostrvu Luštica, u nedelju buknuo požar na svega 20 metara od plaže. Turisti prijavili mladića koji istrčava iz zapaljene šume, a policiju je ubrzo uhapsila turistu iz Poljske.

Taj požar je ubrzo lokalizovan uz pomoć avio-helikopterske jedinice MUP-a.

Crnogorski mediji inače danas izveštavaju da su požari, koji danima bukte u toj zemlji, stavljeni pod kontrolu, osim u opštini Cetinje u Katunskoj nahiji - Lastvi, Čevskoj i na Donjoj Markovini.

U Podgorici je aktivan požar u Orasima, ali je pod kontrolom, a u opštini Danilovgrad aktvan je požar u Zagaraču, ali je i on pod kontrolom.

Kako je saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a, ekipe Službe zaštite i spasavanja obilaze teren i pomažu meštanima u gašenju požara, prenela je RTCG.

Požar manjeg inteziteta u Rvašima je brzo lokalizovan, ali ekipa Službe zaštite i spašavanja i dalje obilazi taj teren. Aktivna su i dva požara u Cucama, u mestima Donja Zaljud i Bata Cucka - precizirano je u saopštenju.

U opštinama Nikšić, Ulcinj, Budva i Kotor nema aktivnih požara.

U opštini Bar aktivni su požari u mestima Murići, Ostros i Vladimir. Požari su trenutno pod kontrolom.

U opštini Tivat aktivni su požari u Solilima i Đuraševićima, ali su pod kontrolom.

U opštini Herceg Novi aktivni su požari u mestima Tići, Zabrđe, Petrovići i Stojkovići, Ravni Brijeg, Sitnica i Bjelotina.

Ukrajinski avion antonov je tokom prethodnog dana delovao u Donjoj Markovini, Gornjem Zagaraču i Lastvi Čevskoj. Švajcarski helikopter super puma je tokom prethodnog dana bio operativan na području Luštice.

Dva vazduhoplova Avio-helikopterske jedinice MUP-a su prethodnog dana delovala na Žanjicama i požar je lokalizovan.

Bugarski helikopter je tokom prethodnog dana bio aktivan na teritoriji opštine Bar, u mestu Murići i selu Besa, kao i na teritoriji opštine Podgorica, u mestima Orasi i Goljemadi.

Dva izraelska vazduhoplova tipa er traktor su prethodnog dana napustila Crnu Goru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: