Farbanje i šminka, skinut Zid plača - "BG je uz Vučića"

Pred današnje polaganje svečane zakletve, kojom Aleksandar Vučić i zvanično postaje predsednik, užurbano se radi na uređenju prostora oko Narodne skupštine.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

08:51

Farbanje i šminka, skinut Zid plača -
Foto: B92

Ispred zdanja Narodne skupštine od ranog jutra je raspoređen veliki broj policajaca, ali i radnika koji užurbano završavaju pripreme za današnju ceremoniju. Da bi sve bilo kako treba, čak je presvučen i deo asfalta ispred Skupštine.

Za ovu priliku razmontiran je i Zid plača, koji je mesecima bio postavljen pored Skupštine i podsećao na žrtve stradale na Kosovu i tokom bombardovanja SRJ, a na njegovo mesto su postavljene zastave Srbije.

Preko puta zgrade Narodne skupštine, u Pionirskom parku, razapet je transparetnt "Beograd je za Vučića". Uređen je i deo ka Predsedništvu, a na klupama u Pionirskom parku je naneta nova boja, uređena je trava, a očišćene su i česme.

Na tom mestu, prema ranijim najavama trebalo bi da se okupe pristalice Srpske napredne stranke, koje će za ovu priliku doputovati iz cele Srbije.

Podsetimo, novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečanim polaganjem zakletve u 12 časova preuzima novu dužnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: