Prvi put u Srbiji – zaplenjeni kolačići sa marihuanom

Po prvi put u Srbiji policija je zaplenila kanabisove kolačiće, koji se, inače, po izgledu ne razlikuju od biskvita, pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Subota, 27.05.2017.

12:12

Prvi put u Srbiji – zaplenjeni kolačići sa marihuanom
freeimages.com

Njih su u Beogradu, po ceni od 15 do 20 evra, prodavali osumnjičeni M. B. (47), M. V. (30), I. S. (29), Z. V. (56) i M. B. I., kojima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Ilegalnu laboratoriju za uzgajanje genetski modifikovane marihuane u veštačkim uslovima otkrili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije u Beogradu - SBPOK, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Petoro uhapšenih se sumnjiči da su u dužem vremenskom periodu, u veštačkim uslovima uzgajali “skank” i posebnim hemijskim metodama od toga pravili takozvane “kolačiće”. Drogu su, kako se sumnja, distribuirali na teritoriji Beograda. Kod njih je pronađeno kilogram i po marihuane i 16 kolača kanabisa.

Kako se sumnja, iz dela kanabisa koji nije plasiran na tržištu, osumnjičeni su cedili ulje koje su potom koristili kao jedan od sastojaka za proizvodnju opojnih “biskvita”.

Osumnjičeni M. B., M. V., I. S., Z. V. i M. B. I. terete se da su kao članovi organizovane krminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: