Mančester: Još jedno hapšenje, desetoro u pritvoru

Još jedna osoba uhapšena je u Mančesteru u vezi sa terorističkim napadom na koncertu u tom gradu u kojem su ubijene 22 osobe.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

09:22

Mančester: Još jedno hapšenje, desetoro u pritvoru
Foto: GettyImages

To je deseta osoba koja je dosad uhapšena, osmoro je i dalje u pritvoru. Veruje se da je jedan od ljudi u pritvoru i Ismail Abedi (23), brat Salmana Abedija koji je izvršio napad.

Na slobodu su pušteni muškarac i žena koji su uhapšeni odmah nakon napada.

U raciji u četvrtak policija je pronašla "sumnjivi materijal" sličan onom korišćenom u napadu posle koncerta Arijane Grande.

Zvaničnici smatraju da bi saučesnici koji su pomogli da dođe do napada i dalje na slobodi.

Kada je reč o Salmanu Abediju dosad je poznati da se vratio u Veliku Britaniju iz Libije nekoliko dana pre napada. Stigao je avionom preko Nemačke.

Turski zvaničnici navode da nemaju dokaz da je Abedi ulazio u Siriju.

Američki kongresmen Majk Mekol koji predsedava Komitetom za nacionalnu bezbednost izjavio je da je Abedi tokom napada koristio TATP, eksploziv korišćen tokom napada u Londonu, kao i u napadima u Briselu i Parizu.

Tokom napada ubijeno je 22 ljudi, a ranjeno 116. U bolnicama je i dalje 75, od čega je 23 na intenzivnoj nezi. Među njima je i petoro dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: