RHMZ upozorava, na snazi narandžasti alarm

RHMZ upozorio da se u Srbiji i danas mogu očekivati vremenske nepogode sa obilnim pljuskovima, grmljavinom i gradom. Izdat narandžasti meteo-alarm.

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

11:13

RHMZ upozorava, na snazi narandžasti alarm
Foto: Getty images

Kako se navodi u saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti pretežno oblačno i sveže, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 15, najviša od 17 stepeni do 21 stepen.

I u Beogradu se prognozira promenljivo oblačno i sveže, sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura 13, najviša 19 stepeni.

Nestabilno vreme če se zadržati do nedelje. Biće promenljivo oblačno i sveže, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinama, u nedelju na severu i zapadnu razvedravanje i toplije.

U prvoj polovini naredne sedmice biće sunčano i toplo, sa retkom pojavom poslepodnevnih pljuskova.

Podsetimo, snažno nevreme pogodilo je više gradova Srbije u utorak. U Novom Sadu je većina ulica bila potpuno potopljena, a u pojedinim delovima grada voda je dostizala i visinu automobila. Pljuštalo je i u Beogradu, a i Krupanj je bio pod vodom.

Cela Srbija u "narandžastom"

Screenshot/RHMZ
Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: