Haradinaj samo nervira - Kosovo se ne može pripojiti nikom

Savetnik predsednika Kosova Azem Vlasi kaže da političari i mediji u Srbiji pridaju veliku pažnju Ramušu Haradinaju, čije izjave služe u dnevno-političke svrhe.

Izvor: Beta, Danas

Sreda, 17.05.2017.

08:49

Haradinaj samo nervira - Kosovo se ne može pripojiti nikom
Foto: Getty images

Nekadašnji jugoslovenski političar je u intervjuu za današnje izdanje lista "Danas" kazao da retorika koju koristi bivši lider OVK služi upravo da nervira zvaničnike i građane Srbije.

"Haradinaj je lider opozicione stranke koja je na prošlim izborima bila četvrta po broju osvojenih glasova i on nikada ranije nije davao takve izjave. Međutim, sada ima pravo da bude ljut i gnevan na vašu zemlju, jer je on već procesuiran u Hagu, a Srbija je tada imala priliku da dostavi sve dokaze protiv njega koje ima, a sada su se odjednom pojavili neki novi", rekao je Vlasi.

Upitan o Haradinajevoj izjavi da će Albanci sami da završe posao ako Brisel i Vašington ne reše oko Srbije i Kosova, Vlasi je rekao da u Ustavu Kosova piše da "Kosovo nema pravo da se pripoji nekoj državi niti da delove dva pripoji sebi".

"Niko kod vas ne zna da tako piše u našem Ustavu i zbog toga nastaje čitava fama oko izjava koje su za dnevno-političku upotrebu. Isto tako, tolika zabrinutost zbog Haradinajevih izjava kod zvaničnika vaše zemlje takođe služi u dnevno-političke svrhe. Zbog toga ne želim da komentarišem takve izjave, ni Ramuševe, ni Vučićeve, niti imam bilo kakvo mišljenje o tome", rekao je Vlasi.

Doskora vladajuća Demokratska partija Kosova potpisala je juče koalicioni sporazum sa opozicionom Alijansom za budućnost Kosova i Inicijativom za Kosovo i devet manjih stranaka, uz dogovor da lider ABK Ramuš Haradinaj bude njihov zajednički kandidat za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: