Tramp na Tviteru: Biće dogovora SAD-Rusija i trajnog mira

Predsednik SAD Donald Tramp poručio je da će se "sve dobro rešiti između SAD i Rusije" i da će, kada "dođe vreme" svi doći sebi i nastupiće trajni mir.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2017.

15:37

Tramp na Tviteru: Biće dogovora SAD-Rusija i trajnog mira
Foto: Getty Images

Tramp je tu poruku poslao preko Tvitera, nekoliko minuta nakon što je objavio da se nada da će "Kina rešiti pitanje Severne Koreje".

"Ako ne budu mogli, onda će to uraditi SAD sa svojim saveznicima", naveo je Tramp.

Američki predsednik je tako preko Tvitera poslao poruke o dvema gorućim temama na međunarodnoj sceni - uzavrelim odnosima s Rusijom i navodnim pripremama Pjongjanga za nove nuklearne probe.

Trampova izjava o "dugotrajnom miru" stigla je nakon "hladne dobrodošlice" za Reksa Tilersona u Moskvi, burnih sednica u Ujedinjenim nacijama i oštrih izjava američkih i ruskih zvaničnika zbog nove eskalacije u sirijskoj krizi.

Rusija je optužila SAD za napad na suverenu državu, dok su Amerikanci poslali "ultimatum" Kremlju da izabere između SAD i saveznika i "Irana, Hezbolaha i Asada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: