Tramp napao članove svoje stranke na Tviteru

Predsednik SAD Donald Tramp "objavio je rat" članovima svoje Republikanske partije, zapretivši uništenjem njihovih političkih karijera.

Izvor: B92

Petak, 31.03.2017.

00:44

Tramp napao članove svoje stranke na Tviteru
Foto: GettyImages

Tramp je, umesto takozvanog "Obamakera", koji je donela administracija njegovog prethodnika Baraka Obame, želeo da napravi svoju verziju - "Trampker".

Kongresmeni su mu odgovorili da neće pokleknuti pred "maltretiranjem".

U objavi na Tviteru, Tramp je napao Slobodarski kokus, najkonzervativniju grupu republikanaca u Predstavničkom domu Kongresa SAD, rekavši da će ih pobediti na sledećim izborima za Kongres ukoliko nastave da mu se suprostavljaju.

"Slobodarski kokus će naneti štetu kompletnoj republikanskoj agendi ukoliko se ne pridruže timu i to brzo. Moramo da se borimo protiv njih i demokrata 2018.", napisao je Tramp na Tviteru.

S obzirom na to da Trampa jednoglasno ne podržavaju demokratski kongresmeni, on sebi ne može da priušti gubitak mnogo republikanaca u nastojanju da svoju zakonsku agendu provuče kroz Kongres, uključujući zdravstvo, smanjenje poreza i potrošnju na infrastrukturu, navodi Rojters.

Agencija je, takođe, navela da će Trampu biti teško da Slobodarski kokus bude zadovoljan, a da ne izgubi glasove umerenih republikanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: