Pretnja Trampovoj Americi? Dečaka zadržali na aerodromu

Američke vlasti zadržale su petogodišnjeg dečaka punih pet sati na aerodromu jer je predstavljao petnju. Navodno su mu stavili i lisice.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2017.

10:48

Pretnja Trampovoj Americi? Dečaka zadržali na aerodromu
screnshot

Kako prenosi CBS, dečak se na aerodromu u Vašingtonu odvojio od majke te su ga vlasti “uhapsile” jer im je predstavljao pretnju.

Petogodišnji dečak je samo jedna od mnogih osoba koje su zadržane na aerodromima zbog uredbe Donalda Trampa o imigrantima.

Naknadno je identifikovan kao američki građanin koji živi u Merilendu, te je snažno zagrlio majku s kojom su ga spojili na aerodromu. Dečakova majka poreklom je iz Irana.

Na pitanja novinara o tom događaju Šon Spajser, portparol Bele kuće, branio je Trampovu odluku o zabrani ulaska u zemlju za muslimane kao i postupanje službenika u slučaju dečaka.

Rekao je kako se mora proveriti jesu li deca s roditeljima ili sama i dodao:

"Pretpostavljati da neko nije pretnja samo zbog njegove dobi ili pola bi bilo pogrešno."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: