Kako će se Dačić i Tači boriti za Madagaskar

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovaće na Samitu Međunarodne organizacije frankofonije od 22. do 26. novembra na Madagaskaru.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2016.

13:22

Kako će se Dačić i Tači boriti za Madagaskar
Foto: Thinkstock

Tamo se očekuje i dolazak kosovskog predsednika Hašima Tačija.

Na skupu je najavljeno i učešće francuskog predsednika Fransoa Olanda, a Dačić bi, kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, trebalo da pokuša da spreči nova priznavanja Kosova.

Madagaskar, domaćin skupa, nije priznao nezavisnost Kosova, a na skupu učestvuju delegacije 80 zemalja članica i posmatrača.

Dačić će tokom posete razgovarati s visokim zvaničnicima organizacije frankofonije, s generalnom sekretarkom Mikael Žan, a osim toga, predviđeni su i susreti s brojnim šefovima delegacija zemalja članica i posmatrača organizacije frankofonije.

Inače, zemlje te grupe čine trećinu članica UN i sve koriste francuski kao nacionalni, službeni jezik, jezik međunarodne komunikacije i kao radni.

Srbija je dobila status posmatrača u Međunarodnoj organizacji frankofonije na Samitu u Bukureštu 2006. i ove godine navršava deset godina uspešne saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: