Slovenija dobila prvu damu, Sevnica kod Krškog slavi VIDEO

Amerika je dobila predsednika, ali je Slovenija dobila prvu damu. Sevnica, rodno mesto Melanije Tramp, kod Krškog u Sloveniji, slavi pobedu njenog muža.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2016.

16:55

Slovenija dobila prvu damu, Sevnica kod Krškog slavi VIDEO
Foto: GettyImages

Tu je, između ostalog, i pesma napisana specijalno za ovu priliku.

Kafić "Central" u Sevnici radio je vanredno cele noći, a gosti su pratili televizijski prenos rezultata. Nakon potvrde da je Tramp osvojio 270 potrebnih elektronskih glasova, čuli su se trijumfalni poklici.

"Prva dama, gospođa Melanija, dolazi iz Sevnica, a tokom trajanja izborne kampanje, mi smo podržavali Melaniju u njenoj podršci kandidatu Donaldu Trumpu, i veoma smo zadovoljni ishodom”, kaže gradonačelnik Sevnice Srećko Ocvirk.

"Srećna sam zbog Melanije. To je bio deo njenih snova i mi smo srećni ako što je uspela”, dodaje Mirjana Jelančić, koja kaže da je Melanijina drugarica iz detinjstva.

Kako kaže, nada se da će Melanija dovesti Trampa u Sevnicu.

“Takođe kao pedagog, ja bih na njenom mestu dovela svoje dete ovde - ona ​​potiče odavde, njeni koreni su ovde. To bi stvarno bilo značajno”, dodaje ona.

Ipak, gradonačelnik je malo oprezniji.

"U kratkom roku teško je verovati da će doći do Sevnice, ali mandat je dug i ja očekujem je da će posetiti Sevnicu kasnije tokom mandata”, ističe Srećko Ocvirk.

Ispred kafića ponosno je istaknuta i američka zastava, a lokalni bend svirao je specijalno komponovanu pesmu u kojoj se navodi:

"Sevnica našla tržišnu nišu, jer će Melanija ući u Belu hišu (kuću)”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: