Oland: Oprez, teroristi će se sakriti među izbeglice

Predsednik Francuske Fransoa Oland pozvao je SAD i druge saveznike u borbi protiv džihadista ID u Iraku da ostanu oprezni.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

17:14

Oland: Oprez, teroristi će se sakriti među izbeglice
Foto: Gettyimages

On ih je pozvao i da razmene obaveštajne podatke kako bi predupredili njihove eventualne pokušaje odmazde.

Oland je rekao da će se "teroristi sakriti" među izbeglice koje će u kolonama napustiti Mosul tokom bitke koju vode iračke snage uz podršku koalicije protiv ID.

"Moramo da budemo u stanju da ih jasno identifikujemo", rekao je on na sastanku ministara odbrane u Parizu o situaciji u Mosulu.

Oland je takođe upozorio da bi strani borci koji se bore u redovima ID mogli da požele da se vrate u svoje zemlje, rekavši da moraju da se preduzmu mere radi njihovog hapšenja i sprečavanja da izvedu napade.

Sastanak u Parizu ima za cilj pripremu budućnosti Mosula, rekao je Oland i dodao da članice koalicije moraju da pomognu da se osnaže buduće vlasti ovog iračkog grada u kojima će biti sve etničke i verske zajednice kako bi se uspostavio "dugo očekivani mir".

Pored američkog ministra odbrane Eša Kartera, sastanku su prisustvovali ministri odbrane iz još 12 zapadnih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: