Mosul: Sumpor preti, dve žrtve - vojnici SAD nose maske

Najmanje dva civila preminula su od posledica trovanja sumpornim isparenjima nakon što je ID bombardovala fabriku sumpora u blizini Mosula.

Izvor: B92

Subota, 22.10.2016.

13:33

Mosul: Sumpor preti, dve žrtve - vojnici SAD nose maske
Foto: GettyImages

"Islamska država je gađala fabriku sumpora pre dva dana i to je dovelo do smrti dvoje ljude među civilima u obližnjem selu", rekao je francuskoj agenciji irački general Kusaj Hamid Kadem.

Istovremeno, američki vojni zvaničnici danas su saopštili da američke snage na aerodromu kod Mosula nose zaštitne maske nakon što su vetrovi doneli isparenja iz obližnje fabrike sumpora koju je zahvatio plamen nakon napada Islamske države, prenosi Rojters.

Neimenovani zvaničnik je objasnio da su vetrovi počeli da duvaju ka jugu pa su vojnici iz predostrožnosti stavili zaštitnu ličnu opremu, nastavljajući sa operacijama.

Drugi neimenovani zvaničnik je rekao da je za sada nejasno da li je vojnicima naloženo da stave zaštitnu opremu ili su oni sami odlučili da tako postupe.

Iračka vlada i kurdske snage su pre pet dana počele ofanzivu na irački grad Mosul, uporište Islamske države, a ta akcija se smatra ključnom u borbi protiv te terorističke grupe.

Više od 100 američkih vojnika sa iračkim i pešmerga snagama nalaze se iza linije fronta, a avioni međunarodne koalicije gađaju položaje Islamske države u Mosulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: