Posle "Metjua" stiže "Nikol", Bermudi na udaru

Tropska oluja Nikol ojačala je i transformisala se u uragan, saopštio je Centar za informisanje o uraganima (NHC), preciziravši da će pogoditi obale Bermuda.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2016.

22:39

Posle
Foto: GettyImages

Nikol dostiže brzinu od 130 kilometara na sat i mogao bi se još pojačati u naredna 24 sata, ali u ovom stadijumu još ne zahteva proglašavanje uzbune, prenosi AFP.

Nalazi se istočno od razornog uragana Metju koji je opustošio nekoliko zemalja na Karibima i uputio se prema Floridi, naveo je AFP.

Američki predsednik Barak Obama ranije tokom dana je proglasio vanredno stanje na Floridi kojoj se približava uragan Metju, saopštila je Bela kuća.

Ovo omogućava da Ministarstvo za nacionalnu bezbednost i Federalna agencija za upravljanje vanrednim situacijama koordiniraju akcije pomoći i spasavanja usled posledica uragana kategorije 4, prenosi Rojters.

Vlasti američkih država Floride i Džordžije naredile su evakuaciju najmanje dva miliona ljudi zbog opasnosti od nadolazećeg uragana Metju koji je protutnjao Karibima, gde je usmrtio 140 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: