Jutarnji: Most napustio pregovore; N1: Dezinformacija

Članovi Mostovog pregovaračkog tima prekinuli su pregovore sa HDZ-om o usklađivanju programske platforme za formiranje nove vlade, piše portal Jutarnjeg lista.

Izvor: Jutarnji list, Tanjug

Četvrtak, 29.09.2016.

17:07

Jutarnji: Most napustio pregovore; N1: Dezinformacija
Foto: Tanjug

Regionalna N1 TV je, međutim, prenela da im je izvor iz Mosta nezavisnih lista, rekao da je sve u redu, da se radi o dezinformacijama i da se pregovori u ponedeljak nastavljaju normalno.

Pozivajući se na svoja saznanja, list navodi da su pregovori, navodno, prekinuti bez ikakvog obrazloženja s Mostove strane.

Izvori Mosta su rekli da pregovora neće biti do ponedeljka.

HDZ i Most su u prvoj fazi pregovarali o sedam Mostovih zahteva, a kad se to privelo kraju, ove sedmice započeli su razgovore o programu i organizaciji buduće vlade.

Iako su sa obe strane stizale informacije da se još ne razgovara o konkretnim imenima i resorima, nego o usklađivanju programa, navodno je ipak zapelo oko nekih kadrova.

Inače, juče je na Pantovčaku održan prvi krug konsultacija a predsednicom Kolindom Grabar Kitarović o mandatu nove vlade, ali je konstatovano da nijedna stranka zasad nema podršku 76 zastupnika.

Drugi krug konsultacija zakazan je za ponedeljak 10. oktobra, a predsednica je najavila da će konstitutivnu sednicu Sabora zakazati za 14. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: