DJB bojkotuje izbore u B. Palanci zbog još jednog DJB

Pokret Dosta je bilo saopštio je da će zbog brojnih nezakonitosti bojkotovati vanredne lokalne izbore u Beloj Palanci, zakazane za nedelju 18. septembra.

Izvor: Beta

Subota, 17.09.2016.

11:24

DJB bojkotuje izbore u B. Palanci zbog još jednog DJB

DJB je u saopštenju naveo da su izbori zakazani na nelegalan način, uz brutalno kršenje izbornih zakona i samovlašće lokalnog naprednjačkog kadra kao i uz brojne nelegalne postupke Privremenog organa opštine, u kome su samo članovi Srpske napredne stranke.

"Na izbore je prijavljena grupa građana koja je falsifikovala ime našeg pokreta "Pobeda- Dosta je bilo", navodi se u saopštenju u kome je najoštrije osuđuje "taj jeftin pokušaj prevare građana".

DJB je pozvala građane da bojkotuju izbore i da, kako se navodi, "odbiju da daju legitimitet pozorišnoj predstavi koju je režirala vladajuća stranka".

Lokalni izbori biće ponovo održani u nedelju 18. septembra u Beloj Palanci, a u trci za 29 mandata u lokalnoj skupštini učestvuje šest izbornih lista.

Prva je lista "Srpska napredna stranka - Aleksandar Vučić", potom sledi lista "Pobeda, Dosta je bilo", treća je lista "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka".

Četvrta je lista "PUPS-Milan Krkobabić", peta lista "Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija" i šesta lista GG "Demokratska opozicija za Belu Palanku".

U opštini Bela Palanka upisano je 9.623 birača koji će odbornike novog saziva Skupštine opštine birati na 37 biračkih mesta.

Tri opozicione stranke u Beloj Palanci - Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i Liberalno demokratska partija ranije su saopštile da će bojkotovati predstojeće lokalne izbore, jer Privremeni organ nije imenovao novi sastav Opštinske izborne komisije.

Opštinska izborna komisija (OIK) posle više od 60 prigovora SNS-a i SPS-a poništila je rezultate lokalnih izbora održanih 24. aprila na svih 37 biračkih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: