Obama: Odbacite Trampove uvrnute ideje

Američki predsednik Barajk Obama ponovio je da Donald Tramp nije podoban za predsednika SAD, dodajući da to dokazuje svakom svojom izjavom.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2016.

13:18

Obama: Odbacite Trampove uvrnute ideje
Foto: Gettyimages

Obama je rekao, na završetku njegove posete Aziji, da veruje da će građani SAD odbaciti "bezobzirnog" milijardera na predsedničkim izborima.

On je naglasio da njegovi susreti sa stranim liderima pokazuju da se radi o ozbiljnoj dužnosti, koja zahteva znanje, pripremljenost, kao i realnu i promišljenu politiku.

Predsednik SAD je apelovao na Amerilance da ne dozvole da "skandalozno ponašanje, kakvo se moglo videti u kampanji republikanskog predsedničkog kandidata postane normalnost.

"Javnost i mediji samo treba da slušaju šta on priča i da postavljaju pitanja o kontradiktornim, neobaveštenim i uvrnutim idejama", rekao je Obama.

Američki predsednik je u više navrata kritikovao republikanskog predsedničkog kandidata, navodeći da on nije podoban da obavlja funkciju glavnokomandujućeg američkom vojskom i ukazivao je na Trampove sporne komentare. Obama je takođe otvoreno podržao predsedničku kandidatkinju Demokratske stranke Hilari Klinton.

Tramp je ponovo kritikovao predsednika SAD, navodeći da je ruski predsednik Vladimir Putin bolji lider od njega.

"Mislim da bih imao vrlo dobar odnos sa Putinom… On je lider, mnogo bolji nego što je naš predsednik bio", rekao je Tramp u televizijskom forumu u sredu uveče, na kojem su se on i njegova rivalka, demokratska kandidatkinja Hilari Klinton pojavili odvojeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: