Subota, 13.08.2016.

16:58

LDP o Vulinovoj izjavi: Izraz dezorjetancije društva

Liberalno demokratska partija ocenila je da je izjava ministra Vulina da je Hag potvrdio ispravnost Miloševićeve politike izraz dezorijentacije društva.

Izvor: Beta

LDP o Vulinovoj izjavi: Izraz dezorjetancije društva

"Današnje veličanje politike devedesetih, koja je dovela Srbiju na rub propasti, i besmisleno pravdanje Miloševića su izraz dezorijentacije društva i posledica su konstantnog koketiranja sa nacionalizmom i ratnom politikom na koje nija bila imuna nijedna vlada u poslednjoj deceniji", ocenila je LDP u saopštenju.

Ta partija je saopštila da Srbija mir stabilnost i razvoj može naći samo kao deo Evropske unije, integrisana u region povezan razumevanjem i saradnje, a da će te ciljeve ostvariti kroz promenu sistema vrednosti i odustajanjem od politike koja je uništila zemlju i region.

"Besmislena veličanja Miloševića i okretanje glave od brojnih dokaza njegovih zločina, može biti izbor desnog političkog taloga, ali ne i većine ljudi koji čine normalno evropsko društvo, ni vlasti koja želi da vodi Srbiju ka Evropi", dodato je u saopštenju.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je ranije da je Haški tribunal "potvrdio ispravnost politike" bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.

"Haški tribunal dobije zadatak da nas pomiri, zemlje u regionu, da nas stavi u jednu ravan. To nije uspeo. E pa kada takav tribunal prizna da Milošević nije učestvovao u organizovanom zločinačkom poduhvatu onda je jasno da je Srbija bila u pravu", rekao je Vulin, komentarišući pisanje pojedinih medija da je Milošević posthumno oslobođen optužbi za zločinačko udruživanje tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: