Vučić: Srbija će uvek biti na strani antifašizma

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je, komentarišući poništavanje presude Alojziju Stepincu, da će Srbija uvek biti na strani antifašizma.

Izvor: B92

Subota, 23.07.2016.

11:30

Vučić: Srbija će uvek biti na strani antifašizma
Foto: Tanjug

On je naveo da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, te da ta presuda više govori o njima, nego o Srbiji.

On je istakao da će Srbija uvek biti na strani antifašizma, jer je celokupan srpski narod podneo najteže žrtve u borbi protiv fašizma.

"Srpski narod nikada neće podržavati fašizam i znaće da sačuva svoju zemlju i ljude od fašizma, a šta će drugi da rade, to je njihova stvar, i ovom odlukom su mnogo više govorili o sebi nego o Srbima", rekao je novinarima.

Vučić je, prilikom posete specijalnoj brigadi kopnene vojske u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu, rekao da se trudi da se uzdži od teških reči, te da su ga više pogodile reakcije i komentari i relativizovanja dela javnosti u Srbiji.

On je naveo da je Stepinac jedan od ključnih ideologa najgore nacističke vlasti na evropskom tlu, navodeći da se "divi" ljudima koji nalaze opravdanja za tu odluku i koji misle da je to dobra poruka.

Vučić je rekao da Srbija mora da gradi najbolje odnose sa Hrvatskom i da će ispuniti sve što je potpisano u Deklaraciji, te dodao da pripadnici hrvatske manjine moraju da se osećaju dobro u našoj zemlji.

"A šta će nama da rade, to nije naša odgovornost i pitanje je šta mi možemo da promenimo u ovom trenutku uzavrele atmosfere u Hrvatrskoj", rekao je Vučić.

On je naveo da nije želeo nijednom teškom rečju da odgovori na ono što se dogodilo, te da ga je sramota od neznjanja koje pokazuju neki ljudi i u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: