Novi Sad odabrao vlast, Vučević ponovo gradonačelnik

Novi Sad dobio je gradonačelnika. Miloš Vučević ponovo je izabran za tu funkciju glasovima 52 od 78 odbornika.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

16:20

Novi Sad odabrao vlast, Vučević ponovo gradonačelnik
Foto: Tanjug

Novu gradsku vlast činiće koalicije oko SNS, SPS, LSV, Jedinstvena Srbija, SVM, Zelena stranka. U opoziciji su Pokret Dosta je bilo, DS, SRS.

Pre zvaničnog reizbora, zadovoljstvo što mu je drugi put pružena prilika da vodi Novi Sad.

“Vrlo je mali broj kojima je to pošlo za rukom, Novi Sad je znao da ne daje drugu šansu, a ovo je nastavak jednog rada i politike“, rekao je Vučević.

Nastavak rada na istom kursu, s jednom razlikom – uz podršku dojučerašnjih oštrih protivnika, Lige socijaldemokrata Vojvodine. Liga je, posle skoro 25 godina, napustila koaliciju sa demokratama i podržala SNS.

“Oni imaju svoj put, mi imamo svoj put. Mi smo još u prošlom mandatu pre par godina odlučili da stvarno idemo po projektima sa onim sa kojima možemo da radimo“, naveo je Aleksandar Kravić iz LSV.

Sa demokratama, sva je prilika, više ne mogu. Usput i ocenjuju da sa žaljenjem prate urušavanje DS.

“Unutrašnje stanje u Demokratskoj stranci izgleda da Liga zna bolje nego što to znaju članovi DS. A to što je Liga ušla u koalicioni odnos sa Srpskom nareprednom strankom svakako ne može se opravdati stanjem u nekoj drugoj stranci, time što su izigrali volju birača, svojih pre svega birača, stanjem u stranci dojučerašnjeg koalicionog partnera“, rekao je Veljko Krstonošić iz DS.

Za radikale nema dileme. Kažu da je promena Ustava Srbije jedini razlog Liginom ulasku u vlast sa naprednjacima.

“Zašto, pa zato što kada se pokrene postupak za promenu Ustava Republike Srbije, Čankovi poslanici u Narodnoj Skupštini Republike Srbije priteći Vučiću u pomoć. To je dakle isključivi razlog Lige da uđe u vlast sa SNS ne samo u Novom Sadu, nego i u Zrenjaninu, Subotici i drugim gradovima i opštinama Vojvodine“, izjavio je Đurađ Jakšić iz SRS.

“Ukoliko bi takav jedan novi Ustav dao više prostora i bolje definisao položaj Vojvodine, pa naravno da bismo za tako nešto glasali, ali daleko smo mi od tog Ustava“, dodao je Kravić.

Vučević je najavio da će u naredne četiri godine prioritet biti privlačenje investicija, reforma urpave, povećanje bezbednosti, ali i završetak izgradnje Žeželjevog mosta, koji je prema prvobitnom planu trebalo da bude izgrađen 2013, a prema najnovijem do kraja 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: