Mali i Mihajlović obišli izgorelu crkvu u Njujorku / VIDEO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministarska u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović obišli su ostatke srpske pravoslavne crkve u Njujorku.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 25.06.2016.

09:33

Mali i Mihajlović obišli izgorelu crkvu u Njujorku / VIDEO
Tanjug

Kako se navodi, tom prilikom gradonačelnik je kazao da crkva mnogo znači našim ljudima koji žie u Njujorku, zbog čega je "važno da povrati nekadašnji sjaj".

"Beograd i vlada Srbije pružiće svu potrebnu pomoć, bilo kroz izradu projekta, bilo kroz donacije. Uradićemo šta god treba da bi se crka što pre ovila i vratila u pređašnje stanje", rekao je Mali.

Mihajlović je istakla da je za obnvu crkve neophodan dogovor sa gradom Njujorkom da li će se vršiti restauracija ili graditi nova crkva.

"Nećemo dozvoliti da ostanu ruševine. Stalo nam je da se to uradi i da vidimo koji su nam dalji koraci", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala i da je ministarstvo spremno da zajedno sa domaćim građevinskim kompanijama i arhitektama maksimalno pomogne da se projekti naprave što pre i da nakon toga poče gradnja, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: