Si Đinping stigao u Beograd: Pogača, so, kolo FOTO/VIDEO

Avion s predsednikom Kine Si Đinpingom sleteo je oko 13.40 na beogradski aerodrom “Nikola Tesla“.

Izvor: B92, Beta

Petak, 17.06.2016.

13:46

Si Đinping stigao u Beograd: Pogača, so, kolo FOTO/VIDEO
RTS

Kako javlja RTS, avion Narodne Republike Kine u vazdušnom prostoru Srbije dočekali su avioni Srpskog ratnog vazduhoplovstva. Predsednika Kine na pisti su dočekala i deca u narodnim nošnjama, s kineskim i srpskim zastavama, a priređen je i polučasovni kulturnoumetnički program.

Zajedno sa predsednikom Srbije Tomislavnom Nikolićem i njegovom suprugom Dragicom, kineski predsednik i njegova supruga su se poslužili, tradicionalno, solju i pogačom.
RTS
Kako je predviđeno programom posete, Si Đinping će danas zajedno s predsednikom Srbije položiti kamen-temeljac za izgradnju Kineskog kulturnog centra u Beogradu, otkriće spomenik kineskom filozofu Konfučiju, kao i table novoimenovane Konfučijeve ulice i Trga prijateljstva Srbije i Kine.
RTS
Dvojica predsednika prethodno će položiti cveće na spomenik službenicima Ambasade Kine poginulim u NATO bombardovanju 1999, a posle podne će prošetati Kalemegdanom.
RTS
Si Đinping je prvi predsednik Kine koji dolazi u Beograd posle više od 30 godina, a njegova poseta naziva se istorijskom i na srpskoj i na kineskoj strani.
RTS
Za sutra su planirani razgovori s najvišim srpskim zvaničnicima, predsednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednicom parlamenta Majom Gojković, a predsedniku Kine biće uručen i Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.
RTS
U nedelju će predsednici Nikolić i Si Đinping posetiti Železaru Smederevo koju je nedavno kupila kineska kompanija Hestil, gde će im domaćin biti premijer Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: