Opozicija: Pored gradskih vlasti, odgovornost i na Vučiću

Pojedine opozicione stranke su ocenile da je Aleksandar Vučić izjavama o Savamali, potvrdio da, kako tvrde, pored gradskih vlasti, i on snosi odgovornost.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2016.

00:22

Opozicija: Pored gradskih vlasti, odgovornost i na Vučiću
Foto: Tanjug, arhiva

Socijaldemokratska stranka smatra da je obraćanje Vučića povodom događaja u Savamali samo nova predstava koja ima za cilj obmanjivanje javnosti, jer, kako navode, premijer nije ništa novo izneo.

Iz ove stranke poručuju da je javnosti već bilo poznato da odogovrnost za rušenje objekata na Savamali snosi vlast.

Nova stranka u saopštenju navodi da je mandatar Aleksandar Vučić potvrdio je na današnjoj konferenciji za medije ono na šta je ta partija ukazala pre mesec dana - "da je on odgovoran za razbojničko rušenje u Savamali".

Kako dodaju, Vučić je, kada je postalo očigledno da se činjenice o sprezi između državnih i nedržavnih organa u sprovođenju vandalskog čina ne mogu opovrgnuti, posegao je za starim trikom - "prebacivanju odgovornosti na žrtveno jagnje", odnosno na gradsku vlast.

Iz Nove stranke još poručuju i da je licemerno "da šef Siniše Malog istovremeno krivce proglašava žrtvom, govoreći da je kriminalni čin izveden iz časnih namera".

Socijaldemokratska omladina, podmladak Socijaldemokratske unije, saopštila je da je nakon današnje konferencije za novinare Aleksandra Vučića, vlast u gradu Beogradu izgubila svaki legitimitet.

I Socijaldemokratska omladina smatra da mandatar Vučić javnosti nije saopštio nikakvu novost, već samo potvrdio ono što je poznato, a to je, kako navode, "da su za nasilje, bespravno rušenje i okupaciju dela teritorije Srbije odgovorni njegovi ljudi koji vode Beograd".

Mandatar Vučić izjavio je u sredu da je nesumnjivo da iza rušenja objekata u Savamali stoje najviši organi gradske uprave u Beogradu i oni će, kako je rekao, snositi odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: