Sirijska vojska ušla u Raku po prvi put od 2014.

Sirijska vojska ušla je na teritoriju provincije Rake, uporište Islamske države, po prvi put od 2014., saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: B92

Subota, 04.06.2016.

11:32

Sirijska vojska ušla u Raku po prvi put od 2014.
Foto: Gettyimages

Grad Raka, koji se nalazi u istočnom delu istoimene provincije, de fakto je prestonica ID u Siriji i zajedno sa iračkim gradom Mosulom, krajnji cilj snaga koje se bore da poraze džihadiste i unište njihov samoproglašeni kalifat.

U saopštenju se navodi da je sirijska vojska u naletu ka najvećoj sirijskoj brani Tabka na reci Eufrat, 40 kilometara uzvodno od grada Raka, prenela je agencija AFP.

Ta brana je istovremeno meta ofanzive koju su krajem prošlog meseca pokrenule kurdske snage, uz podršku koalicije na čelu sa SAD, koje napreduju sa severa ka Raki.

"Režimske snage su uz podršku vazdušnih udara ruskih aviona i oružanih grupa koje su obučili Rusi ušle jutros u provinciju Raka po prvi put od avgusta 2014. godine", izjavio je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: