Drama na Mediteranu: Avioni i brodovi tragaju za nestalim

Egipat i Grčka uputili su avione i brodove u Sredozemne more u potrazi za avionom kompanije "Idžiptera" koji je nestao s radara u noći između srede i četvrtka.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2016.

08:13

Drama na Mediteranu: Avioni i brodovi tragaju za nestalim
Foto: Tanjug

Egipatska vojska je uputila i svoje izviđačke avione da bi lokalizovala avion koji je leteo na relaciji Pariz-Kairo s ukupno 66 ljudi - 56 putnika, među kojima jedno dete i dve bebe, sedam članova posade i tri oficira bezbednosti, javila je agencija Frans pres.

Avion leta MS804 poleteo je u sredu u 23.09 po lokalnom vremenu (21.09 GMT) i nestao je s radara kada je ušao u egipatski vazdušni prostor oko 2.30 po lokalnom vremenu (00.30 GMT).

Pozivajući se na egipatske medije, agencija AP je javila da pilot avion nije uputio signal za pomoć i da je poslednji kontakt bio deset minuta pre nestanka s radara.

Nekoliko porodica putnika stiglo je jutros na aerodrom u Kairu gde se okupljaju novinari, kao i na pariski aerodrom Šarl de Gol odakle je avion polete

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: