Stefanović: Očekujem miran skup

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da protest opozicije protekne u miru i poručio da policija neće dozvoliti da iko narušava javni red i mir.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2016.

11:10

Default images
Foto: Beta

"Što se nas tiče, dobrodošli su i mogu da organizuju bilo šta i da se na miran i demokratski način okupe, i dozvolićemo to. A pretpostavljam da im neće biti teško da ujedinjeni okupe više desetina hiljada ljudi", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

On je rekao da je mirno okupljanje, na demokratski način i uz poštovanje javnog reda i mira, moguće, ali je istakao da predstavnicima opozicionih stranaka neće biti dozvoljeno da "tuku žene" i da budu nasilni, odnosno da neće moći da narušavaju javni red i mir.

"To neće moći ni oni niti bilo ko drugi. Što se tiče policije, oni mogu da se okupe na potpuno miran način", rekao je Stefanović.

On je dodao da će policija na uobičajen način organizovati praćenje tog skupa i da očekuje da će on proteći mirno.

Stefanović je rekao da se nada da opozicija neće pribegavati "metodama kojima su pribegavali pre nekoliko dana" i da će poštovati zakon, a pre svega, Zakon o javnom okupljanju, koji predviđa rokove, način i organizaciju skupova, kako bismo imali red, demokratiju i mir.

"Očekujem da to protekne redovno i mirno i videćemo, pratićemo situaciju tokom dana", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: