Davutoglu: Vidimo neke poteškoća unutar EU

Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je da vidi određene teškoće unutar EU u vezi sa ispunjenjem uslova dogovora o migrantima.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.03.2016.

22:03

Default images
Foto: Beta/AP

On je dodao da se nada pozitivnom rezultatu sutrašnjih razgovora u Briselu.

"Vidimo da ima nekih poteškoća unutar EU oko ispunjavanja uslova turskog predloga", kazao je on novinarima u Ankari, prenosi Rojters.

"O tome smo telefonski razgovarali sa nemačkom kancelarkom (Angelom) Merkel prošle sedmice, kao i sa predsednikom Evropskog saveta (Donaldom) Tuskom kada je bio u Ankari", rekao je Davutoglu pre polaska za Brisel.

On je dodao da svi treba da znaju da neće prihvatiti bilo kakav dogovor koji bi Tursku pretvorio u "otvoreni zatvor" za migrante.

"Nadamo se dobrom ishodu za Tursku, EU i migrante", kazao je.

Lideri EU sastali su se danas u Briselu da bi razgovarali o dogovoru sa Turskom kojim bi se ograničio priliv migranata i izbeglica u Evropu u zamenu za ustupke u Ankari, dok će im se sutra, drugog dana samita, pridružiti turski premijer Davutoglu.

Lideri EU upozorili su da ih danas na samitu čeka naporan rad kako bi sa Turskom zapečatili dogovor o ublažavanju migrantske krize, uprkos nagoveštajima da je ključni akter, Kipar, spreman na kompromis, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: