S. Arabija potvrdila: Poslali smo avion u Tursku

Saudijska Arabija je potvrdila da je poslala svoj avion u tursku vazduhoplovnu vojnu bazu Indžirlik u cilju borbe protiv militanata Islamske države.

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2016.

14:17

Default images
Foto: Thinkstock

Savetnik saudijskog ministra odbrane, brigadni general Ahmed al-Asiri je kasno sinoć za televizijsku stanicu Al Arabija izjavio da je Saudijska Arabija posvećena intenziviranju borbe protiv ID i da je slanje aviona u Tursku deo tih napora, preneo je Rojters.

Al-Asiri je dodao da je trenutno prisustvo njegove zemlje u bazi Indžirlik ograničeno na jedan avion i da nisu poslate kopnene trupe.

On je na pitanje novinara da li su u Indžirlik takođe poslati vojnici odgovorio: "Sve što je poslato je avion koji pripada vojsci Saudijske Arabije."

Zvanični Rijad je proteklih nedelja ponovo počeo da učestvuje u vazdušnim udarima protiv IS, a američki ministar odbrane Eš Karter je u četvrtak pozdravio obećanje saudijskih vlasti da će povećati svoju ulogu u udarima protiv džihadista.

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu je juče izjavio da je Saudijska Arabija izvršila inspekciju njihove vazduhoplovne vojne baze, u sklopu priprema za slanje aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: