Biskupi da pomognu u borbi protiv trgovine drogom

Prvog dana posete Meksiku papa Franja pozvao je političke lidere da zaštite građane od nasilja i korupcije.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

21:47

Default images
Foto: Tanjug/AP

On je pozvao katoličke biskupe da se suprotstave "podmukloj pretnji" kakvu predstavlja trgovina narkoticima.

Sveštenici moraju da pomognu Meksikancima i da izbegnu nasilje i korupciju koji haraju zemljom, a ne da se kriju iza svojih privilegija i karijera, naglasio je papa Franja.

U obraćanju političarima u sedištu meksičke vlade, papa je rekao da društveni, kulturni i politički lideri imaju obavezu da pomognu građanima da imaju "pravi pristup materijalnim i duhovnim dobrima koja su neophodna: adekvatan smeštaj, dostojanstven posao, hrana, istinska pravda, efikasna bezbednost, kao i zdravo i miroljubivo okruženje".

Predsednik Enrike Penja Nijeto je tom prilikom naveo da deli zabrinutost pape Franje o "velikim izazovima... sumnjama i neizvesnosti" sa kojima se Meksiko suočava, prenosi AP.

Papa se nešto kasnije obratio i biskupima, zatraživši od njih da se hrabro suoče sa "podmuklom pretnjom" kakvu predstavlja trgovina narkoticima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: