Kozarev: Srpske sredine na KiM - veliko gradilište

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev izjavio da Srbija svojim ulaganjima pretvara sredine sa većinskim srpskim življem na KiM u veliko gradilište.

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

15:06

Kozarev: Srpske sredine na KiM - veliko gradilište

Kozarev je u Velikoh Hoči kod Orahvca položio kamen temeljac za izgradnju višenamenske balon-sale za čiju gradnju je Kancelarija za Kosovo i Metohiju izdvojila 5,2 miliona dinara.

“Pretvaramo sredine sa većinskim srpskim življem na Kosovu i Metohiji u veliko gradilište”, rekao je Kozarev i istakao da na Kosovu i Metohiji postoji niz infrastrukturnih, privrednih i drugih projekata koje Srbija sprovodi na korist srpskog naroda i budućih generacija.

Kozarev je kazao da se nada da će balon-sala biti završena do kraja aprila.

On je dodao da je izgradnja ovog objekta rezultat zahteva mladih iz ovog metohijskog kraja, da u Kancelariji za KiM slušaju i prate zahteve i potrebe stanovništva i da se trude da zahtevima maksimalno izađu u susret.

"“Već tradicionalno ulažemo sredstva i za podsticaj, za nastavak njihovog uspešnog rada u uzgajanju grožđa i proizvodnji vina. Ne zaustavljamo se nakon ovoga već za vikend će biti organizovana podela poljoprivredne mehanizacije koja će poljoprivrednicima pomoći da bolje obrađuju svoje vinograde,”", rekao je on.

Predsednik privremenog organa opštine Orahovac Golub Kujundžić izjavio je novinarima da je početak gradnje balon-sale u Velikoj Hoči nešto što će biti na dorobit budućim generacijama, nešto što nije vezano za ternutak već nešto što je kapitalno.

"“Objekat je multifunkcionalan, mi nemamo objekat i prostor za organizaciju i nekih drugih sadržaja, tako da je početak izgradnje ovog objekta veoma značajan za meštane Velike Hoče i Orahovca", rekao je Kujundžić.

Kozarev se zahvalio Igoru Rašuli iz organizacije “Srbi za Srbe” za koje je rekao da su dosta pomogli ugroženom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

U Velikoj Hoči danas živi oko 560 Srba, a u Orahovcu oko 350.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: