SB UN: Jednoglasno ćemo osuditi akt S.Koreje

SB UN trebalo bi jednoglasno da osudi lansiranje satelita uz pomoć rakete koji je izvela Severna Koreja, izjavio je ambasador Venecuele.

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2016.

19:04

Default images
foto: Beta/AP

"Postigli smo konsenzus da osudimo kršenje rezolucija UN", izjavio je Rafael Ramires Kareno novinarima na početku hitne sednice SB UN koja je sazvana posle najave Severne Koreje da je uspešno lansirala posmatrački satelit uz pomoć rakete što UN i više zemalja smatraju maskom za testiranje raketa dugog dometa.

Severna Koreja je 6. januara saopštila da je uspešno izvela prvu probu hidrogenske bombe koja je mnogo snažnija od atomske bombe.

Severna Koreja sprovela je tri atomske probe koje koriste nuklearnu fisiju, 2006, 2009. i 2013. godine. Zbog tih proba, toj zemlji su uvedene međunarodne sankcije.

Ranijim rezolucijama UN Severnoj Koreji je naloženo da obustavi sve nuklearne aktivnosti i program proizvodnje balističih raketa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: