Vulin: Presuda Ivanoviću silovanje pravde

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je presuda Oliveru Ivanoviću "silovanje pravde" i da je nemoguće da će ona postati i pravosnažna.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2016.

13:35

Default images
Foto: Beta

Vulin je izjavio da je to nastavak prakse po kojoj pravo uvek ustukne pred politikom.

"To nije pravosnažna presuda, da je pravosnažna, to ne bi bila pravda već silovanje pravde", rekao je ministar novinarima u Knjaževcu.

Kako je naveo, nemoguće je da neko koga ni jedan jedini svedok nije uveo u događaj niti potvrdio da se nalazio tamo gde su se dešavala krivična dela bude osuđen.

"Hajde da budemo sasvim racionalni, ako je ubica, devet godina je smešno mala kazna. A ako nije ubica, kao što nije, kako možete da ga osudite na devet godina?", zapitao je Vulin.

On je naveo da se boji da je to nastavak prakse po kojoj pravo uvek ustukne pred politikom, ali i prakse da kad god postoje sukobi unutar albanskog političkog korpusa, treba pronaći nekog Srbina koji treba svojom glavom, slobodom da umiri duhove među Albancima.

"Jako mi je žao što srpska sudbina uvek stoji negde iza politike i što Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu da veruju pravosuđu koje može nevinog čoveka da osudi na devet godina", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, nemoguće je osuditi Ivanovića na devet godina, pa ni na devet dana, zato što nije učinio apsolutno ništa od onoga što mu se stavlja na teret.

"Nijedan svedok nije potvrdio i ne postoji nijedan materijalni dokaz", rekao je Vulin.

Euleksovo sudsko veće izreklo je ranije u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću kaznu zatvora od devet godina zbog ratnih zločina počinjenih 1999. godine u tom gradu.

Ostala četvorica optuženih Srba - bivši policijski pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, profesor Aleksandar Lazović, advokat Ilija Vujačić i pravnik Nebojša Vujačić oslobođeni su optužbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: