Opservatorija: U ruskom napadu ubijeno 12 dece

Dvanaestoro dece i troje odraslih poginulo je u napadu ruskih vazdušnih snaga na školu u pokrajini Alepo, tvrdi sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2016.

16:04

Default images
Foto: Beta, AP

Ova nevladina organizacija, sa sedištem u Londonu, navodi da je u napadu na grad Andžara ranjeno i najmanje 20 osoba, sve deca i nastavnici.

Kako navodi ova organizacija, od juče su u toku jaki vazdušni napadi i oštri sukobi između pobunjenika i vladinih snaga u toj severnoj pokrajini.

Fotografije koje su podeljene predstavnicima medija pokazuju gotovo uništenu učionicu.

Još troje dece ubijeno je u raketnom napadu pobunjenika na deo grada Alepa pod kontrolom vladinih snaga, navodi Opservatorija, prenosi AFP.

Ova organizacija je kraje decembra izašla sa podacima da je u ruskim vazdušnim napadima, od njihovog početka 30. septembra, ubijeno više od 2.300 ljudi , od toga 792 civila.

Zvanična Moskva je kao apsurdne odbacila tvrdnje da su civili meta ruskih napada.

U međuvremenu, šef francuske diplomatije Loran Fabijus apelovao je danas na Siriju i Rusiju da prekinu sa vojnim akcijama protiv civila i posebno da doprinesu okončanju patnji opkoljenog sirijskog grada Madaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

19 h

Podeli: