Protest paora i Pokrajinske vlade kod Skupštine

Asocijacija poljoprivrednika i Pokrajinska vlada počeli su u podne protest ispred Skupštine Srbije zbog izmena zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 24.12.2015.

12:33

Default images
Foto: Tanjug

Održavanje protestnog skupa dogovoreno je na sastanku predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića i predstavnika Asocijacije poljoprivrednika pre dva dana.

I jedni i drugi smatraju da će predložene izmene zakona upropastiti domaće poljoprivrednike, a favorizovati tajkune i strance.

Tokom protesta na Tviteru su se oglasili članovi demokrata Aleksandra Jerkov i Balša Božović.

"Protest nezadovoljnih poljoprivrednika protiv otimanja najplodnije zemlje", napisao je Božović, dok je Aleksandra Jerkov istakla da je malo poslanika izašlo da čuje šta kažu paori.

"Ne znaju da se nije proveo dobro niko ko ih nije slušao", navela je Jerkov.

Skupština Srbije započela je na sednici u ponedeljak raspravu o spornom zakonu, a očekuje se da će se poslanici sutra izjašnjavati da li će on biti usvojen.
Foto: Tanjug
Asocijacija poljoprivrednika najavila je da će poljoprivrednici na protestu tražiti da se obrate poslanicima republičke skupštine.
Foto: Tanjug
Vladajuću koaliciju u Vojvodini čine Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara.
Foto: Tanjug
Ubrzo su se oglasili i iz Srpske napredne stranke iz koje su istakli da je protest ispred Narodne skupštine bio "protest najvećih lopova u istoriji Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: