Rusija CG: Uđete li u NATO, prekidamo sve projekte

Rusija će obustaviti zajedničke projekte sa Crnom Gorom ako ta zemlja uđe u NATO, kaže predsednik ruskog Odbora za odbranu i bezbednost Viktor Ozerov.

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2015.

10:19

Default images

Ozerov je rekao da projekti, koji će biti obustavljeni, uključuju one na vojnom planu, javila je agencija RIA Novosti, a prenosi Rojers.

Crna Gora je jutros pozvana da se pridruži NATO i postane 29. članica Alijanse, nakon što su se šefovi diplomatija zemalja članica usaglasili o pozivu.

Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg je, otvarajući sastanak šefova diplomatija država članica u sedištu Alijanse u Briselu, izjavio da politika otvorenih vrata Alijanse ima za cilj širenje stabilnosti, bezbednosti i demokratskih vrednosti i čestitao Crnoj Gori, što je ispraćeno snažnim aplauzom.

Nakon toga zvanično je crnogorskim ministrima spoljnih poslova i evropskih integracija i odbrane Igoru Lukšić i Milici Pejanović Đurišić zvanično saopštio da je Crna Gora pozvana u NATO.

"Danas otvaramo novo poglavlje. Mislim da smo zaslužili poziv. Ovo je sjajna vest za ostale zemlje Balkana. Nastavićemo sa reformama u istom intenzitetom kao do sada", rekao je Lukšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: