Kad naprednjaci utihnu

Vreme dok im je lider u Kini, naprednjaci su iskoristili za razmenu oštrih reči, optužbi o rušenju Vučića iz vlade i stranke i za priče o državnom udaru.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

16:15

Default images

Ipak, dok su prethodnih dana vrlo aktivno davali izjave i javno se obraćali javnosti, danas je bilo gotovo nemoguće razjasniti sa bilo kim od funkcionera SNS-a na koga su mislili u svojim optužbama i oštrim izjavama.

Najpre se na događaju, iako najavljen, u Skupštini grada nije pojavio Nebojša Stefanović, čovek koji je rekao da Aleksandra Vučića ruše i u vladi i u stranci.

Potom su, simbolično baš u smeru za evakuaciju u slučaju opasnosti, naprednjaci napustili novinare - ministar Selaković uz obrazloženje da ne želi da odgovara na pitanja, a gradonačelnik Mali rekavši da će se vratiti "za minut" da se potom uopšte ne bi vratio, uz objašnjenje njegovih saradnica da nije znao svoj raspored u kome piše da baš tad ima sastanak.

Nije bilo lako ni sa onima koji su, bar načelno, želeli da odgovaraju na novinarska pitanja - ali, samo na neka.

Da li ste razgovarali sa stranačkim kolegama, s obzirom na sve što se dešava?

Zorana Mihajlović: Sve što je rečeno je rečeno.

Zbog čega niste u Kini, s obzirom na to da se govori o saobraćaju?

Zorana Mihajlović: 'Ajte za Kinu da odgovorim, pošto sam i juče. U našoj vladi se dogovara, dogovara se svaki posao koji se radi. U Kini nisam jer sam imala druge obaveze u dogovoru sa premijerom.

Na optužbe da je Zorana Mihajlović "američki čovek" u vladi, odgovorio je - američki ambasador.

"Da, ja radim sa gospođom Mihajlović, ali radim i sa ministrom odbrane, gospodinom Dačićem, koga ću videti kasnije danas. Nađite neke druge tračeve - Sjedinjene Države ne pokušavaju da učine zle stvari ovde", rekao je Majkl Kirbi.

Ipak, jedan je naprednjak danas ipak progovorio - najhrabriji je, mada ne i oštar kao što ume, bio poslanik Vladimir Đukanović, koji ovako čita navode Nebojše Stefanovića.

Vladimir Đukanović: Piše jako precizno.

B92: Koga vi tu vidite?

Vladimir Đukanović: Više puta sam o tome govorio.

B92: Pa kažite onda ime?

Vladimir Đukanović: Znate šta, neka malo neko drugi govori, ja već godinu i po dana o tome pričam.

B92: A što vas niko ne sluša?

Vladimir Đukanović: To morate njih da pitate.

Krajnje vreme za razrešenje unutarstranačkih pitanja je skupština naprednjaka u januaru. Kako su najavljivali stranački prvaci, tada će se analizirati rad svih funkcionera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: