Sarajevo: Ubio dvojicu vojnika, pucao i na autobus

Dva vojnika Oružanih snaga BiH su ubijena, a jedan je ranjen u pucnjavi u sarajevskom naselju Rajlovac. Napadač nakon bekstva počinio samoubistvo.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 18.11.2015.

21:40

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Avaz" navodi da je moguće da je ubica vehabija, a da su stradali Srbin i Bošnjak. Mediji javljaju da je ubica počinio samoubistva u kući koju je policija držala pod opsadom.

RTRS javlja da je napadač Enes Omeragić, nastanjen u Sokolju, a vozač autobusa i dva putnika su ranjeni od krhotina stakla, javlja sarajevsko Oslobođenje.

Kako prenosi "Avaz", "ubijeni su vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić". Oni su bili pripadnici Brigade taktičke podrške, bataljona Vojne policije na formacijskim mestima vozača.

Kako su objavili sarajevski mediji, nepoznati napadač je oko 19.30 sati ušao u kladionicu "Pet plus", koja se nalazi u Ulici Safeta Zajke pored kasarne Oružanih snaga BiH, i odmah pucao iz automatskog oružja.

Nakon što je izašao iz kladionice, napadač je pucao i na autobus, koji se u tom trenutku nalazio u blizini. Tom prilikom su od krhotina stakla ranjeni vozač autobusa i dva putnika.

Napadač je pobegao, a kako navodi Radio-televizija Republike Srpske, reč je o izvesnom Enesu Omeragiću, nastanjenom u Sokolju.

Direktor SIPA Perica Stanić rekao je za "Avaz" da je jedan ubijeni Bošnjak, a drugi Srbin.

Prema informacijama kojima raspolaže SIPA, a prema opisu koji su dali očevici događaja, ubica dvojice vojnika verovatno je pripadnik vehabijskog pokreta.

Istraga je u toku i još nema zvaničnih potvrda toga da je reč o terorističkom aktu.

Na mestu događaja su pripadnici MUP Kantona Sarajevo, ali i Vojna policija Oružanih snaga BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: