Izetbegović: Razočaran sam, Vučić nije spreman...

Član predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je razočaran zato što premijer Vučić nije bio spreman da prihvati ono što piše u presudama o Srebrenici.

Izvor: B92

Sreda, 04.11.2015.

21:18

Default images
Foto: Beta, AP

“Negira se genocid u Srebrenici. Mi ne tražimo političku reviziju, već prihvatanje istine", rekao je Izetbegović gostujući sa Vučićem na Televiziji N1.

Vučić je naveo da je Srbija osudila "teške i jezive zločine u Srebrenici" i da je u poslednjih godinu dana uhapšeno 14 osoba zbog tog zločina.

On je dodao i da je otišao da se pokloni žrtvama u Srebrenici, a da kao predsednik Vlade nikada nije rekao da se genocid u Srebrenici niti jeste, niti nije dogodio.

"Od kada sam predsednik Vlade nisam rekao ni da jeste ni da nije, nisam želeo da povredim nijednog Bošnjaka da im kažem to nije to", istakao je Vučić.

Osim toga, Vučić je naveo da je njegova rečenica "Za jednog Srbina, ubićemo 100 muslimana" iz 1995. godine kada je bio poslanik SRS, izvučena iz konteksta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: