SAD: Masakr na koledžu, ubica mrtav

Napadač, koji je na koledžu Ampkua Komjuniti u Oregonu usmrtio najmanje 13, a ranio više od 20 ljudi, je ubijen tokom razmene vatre sa policijom.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2015.

22:57

Default images
Foto: Beta/AP

"Napadač je muškarac, toliko mogu da kažem", rekao je Džon Hanlin, šerif Rozburga na konferenciji za novinare. Zatim je dodao: "On je mrtav".

"Policija je primila više hitnih poziva. Po dolasku na koledž, lociran je osumnjičeni. Došlo je do razmene vatre i napadač je savladan. Kada je pretnja neutralizovana, policajci su nastavili sa daljom pretragom terena", rekao je Hanlin i dodao da je napadač po dolasku policije odmah pucao, ali nije upućen u detalje koje je oružje koristio.

Rekao je i da ima mrtvih i ranjenih, ali precizne informacije nije dao. Javni tužilac države Oregon rekao je da je 13 ljudi ubijeno u napadu na koledž.

Hanli je saopštio i da nema informacije o tome da je na forumu objavljeno upozorenje studentima da ne dolaze na koledž, kako su ranije preneli mediji.

O napadaču se, za sada, zna samo da je mlađi muškarac, star 20 godina, što je potvrdila guverneka Kejt Braun.
Foto: Beta/AP
CNN javlja da su na mestu zločina pronađena četiri pištolja za koja se pretpostavlja da su pripadala napadaču.
Foto: Beta/AP
Prema prvim informacijama iz policije, u vatri koju je nepoznati napadač otvorio na koledžu Ampkua Komjuniti najmanje 10 osoba je ubijeno, a više od 20 ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: