BG: Uručena pomoć izbeglicama na stanici

Predstavnici Islamske zajednice Srbije i muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet" iz BiH uručili su pomoć izbeglicama u parku pored stanice u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

14:19

Default images
Foto: Tanjug

Prema rečima predsednika "Merhameta" Hajrudina Šahića, radi se o interventnoj pomoći u vidu higijenskih sredstava, vode i mleka a vrednost pomoći iznosi 10.000 evra.

"Želimo da animiramo sve ljude dobre volje i da ovim izbeglicama, koliko je to moguće, stvorimo normalne uslove za život", kazao je Šahić.

On je najavio da će u narednih mesec dana biti otvorena kuhinja koja će dnevno spremati 200-300 toplih obroka za izbeglice koje se nalaze u Beogradu.
Foto: Tanjug
Predstavnik Islamske zajednice Srbije Muedib Šahinović kazao je da današnjom donacijom Srbija i BiH pokazuju humanost koja ne poznaje granice.

"Do sada je pomoć ovim ljudima pružana kampanjski a od danas pokrećemo ozbiljnu humanitarnu akciju kako bi svaka izbeglica koja prolazi kroz Srbiju bila dočekana na domaćinski način", rekao je on.

Akciju prikupljanja humanitarne pomoći su organizovale "Merhamet" iz BiH i istoimena organizacija iz Srbije u saradnji sa Islamskom zajednicom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: