Vozač hladnjače smrti:Nisam znao da prevozim ljude

Vozač za koga se sumnja da je vozila hladnjaču u kojoj su pronađena tela 71 izbeglice na auto-putu u Austriji rekao je na sudu da nije znao da prevozi ljude.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

22:09

Default images
Foto: Tanjug

"Ne", rekao je kratko odgovarajući na pitanje je li znao da prevozi ljude, javlja Hina, a prenose hrvatski mediji.

Austrijsko državno tužilaštvo treba u petak da objavi rezultate obdukcije žrtava koje su najverovatnije umrle od gušenja.

Kamion-hladnjača pronađena je na auto-putu na istoku Austrije sa 71 telom, najverovatnije sirijskih izbeglica, među kojima je bilo i četvoro dece.

Sud u Montani, na severozapadu Bugarske, odlučio je u četvrtak da produži pritvor vozaču Cvetanu Cvetanovu (32) koji je u ponedeljak uhapšen u romskoj četvrti u Lomu, na severu zemlje, po međunarodnoj poternici koju je raspisala Austrija. Zahtev za izručenje očekuje se početkom sledeće nedelje.

Još petorica muškaraca, četvorica Bugara i Avganistanac, pritvoreni su u Mađarskoj u vezi sa ovim slučajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: