Američki avioni i dronovi stižu u Tursku

Američki vojni avioni i bespilotne letelice počeli su da pristižu u turske vojne baze, pa će uskoro biti pokrenuta sveobuhvatna akcija protiv džihadista ID.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2015.

10:13

Default images
Foto: Beta/AP

Vlasti u Ankari su krajem jula zvanično odobrile korišćenje turskih vazduhoplovnih baza američkim i koalicionim avionima koji učestvuju u borbi protiv ID, podseća Rojters.

Foto: Beta/AP
"U skladu s našim dogovorom sa SAD, ostvarili smo napredak kad je reč o otvaranju naših baza, a posebno baze Indžirlik", rekao jeturski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu za tursku televiziju TRT.

"Vidimo da su počeli da stižu američki avioni i dronovi, a uskoro ćemo svi zajedno pokrenuti sveobuhvatnu akciju protiv Islamske države", izjavio je turski ministar tokom posete Maleziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: